ZUM ZUM

O NAMA

O NAMA

Ovo je moja priča...

Moj put ka muzici započinje tokom pohađanja osnovne škole “Milan Hadžić” u Vojci, gde sam uporedo bila učenica Osnovne muzičke škole “Teodor Toša Andrejević” u Rumi, na odseku za klavir. Pred kraj osnovnog obrazovanja, odlučila sam da ću upisati Srednju muzičku školu “Isidor Bajić” u Novom Sadu (smer za muzičkog saradnika – teoretičar), a nakon toga Akademiju umetnosti, takođe u Novom Sadu, Muzički departman, uža naučna oblast – Etnomuzikologija. 

Tokom studija bila sam aktivna u polju terenskog istraživanja, kako u sklopu Akademije, tako i na raznim Etno-kampovima koji su se održavali u Vrdniku, Kikindi i Kolašinu. 

2020. godine sam sa saradnicima osnovala Udruženje “ZUM ZUM”, sa poljem delatnosti – umetničko obrazovanje. 

Iste godine zaposlila sam se u Srednjoj baletskoj školi u Novom Sadu, na mesto profesora nastavnih predmeta Narodne igre – teorija, Etnologija, Etnomuzikologija, Tradicionalno pevanje i Osnova koreografije. 

Od 2021. godine sam upisala i doktorske studije, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i godinu dana kasnije dobijam mesto studenta-demonstratora za Etnomuzikološki praktikum, Etnokoreologiju i Tradicionalno pevanje. 

Naša oblast delovanja je umetničko obrazovanje. U skladu sa činjenicom da u Staroj Pazovi ne postoji dečiji kulturni centar ili bar prostor koji bi bio namenjen za dečije kreativne aktivnosti, sa akcentrom na muzičke delatnosti, sa zadovoljstvom smo poželeli da pokrenemo nešto u tom smeru. Naša inicijalna želja je bila da se angažujemo u pogledu obrazovanja u oblasti kulture dece i mladih, došli smo na ideju da približimo muziku široj masi, a naročito deci.

NAŠ CILJ je da na interesantniji pristup, uz upotrebu različitih efikasnih metoda i disciplina pružimo deci mogućnost da upoznaju muziku na drugačiji način. 

NAŠ MOTO JE:

učenje kroz igru.

Ideja se zasniva na tome da deci muzika i sveukupna umetnost, uključujući glumu, likovno stvaralaštvo i ples, postane medij za jedinstven vid komunikacije, fizičko i duhovno oslobađanje i naposletku: kreativan čin promene.